bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat mezi elitu. Pavelec se vrací z farmy do Winnipegu

17. ledna 2017, 15:26

Michal Sobotka

Před sezonou musel skousnout sešup o úroveň níž, když ho Winnipeg Jets poslali na farmu do Manitoby. Tehdy v rozhovoru pro nhl.cz přiznal, že s podobnou variantou počítal. Brankář Ondřej Pavelec zároveň tušil, že by mohla přijít druhá šance. Nemýlil se. Při nevyrovnaných výkonech svých gólmanů jej kanadský celek vytáhl zpět na hlavní jeviště.

Před začátkem probíhajícího ročníku se nepřímo dozvěděl, že není lepší než mladší dvojice Connor Hellebuyck s Michaelem Hutchinsonem. Farma tak byla pro Ondřeje Pavelce logickým vyústěním. Při současné špatné formě Winnipegu – od Nového roku vyhrál jen tři z devíti utkání – se však generální manažer Kevin Cheveldayoff rozhodl odchovance kladenského hokeje povolat zpět.

Jen jednou v předchozích čtyřech zápasech udržel startující brankář Jets úspěšnost nad hranicí devadesáti procent. Byl jím náhradník Michael Hutchinson, který vychytal bod na ledě Kings (2:3 po prodl.). Connor Hellebuyck, jenž po loňské velmi slušné první sezoně převzal pozici jedničky, své poslední dva duely ani jednou nedochytal. V kalifornských soubojích s Los Angeles a San Jose pak fandil týmu jen ze střídačky.

Čerstvě povolanému Pavelcovi udělal místo v sestavě obránce Ben Chiarot. Ten si odnesl zdravotní problémy z vítězného duelu proti Calgary a s potížemi v horní části těla byl umístěn na listinu zraněných hráčů.

Winnipeg teď trochu ušetří na Pavelcově platu. Za normálních okolností by český brankář ubral 3,9 miliónů ročně z rozpočtu, ovšem vzhledem k tomu, že více než polovinu sezony strávil na farmě, bude se Jets do platového stropu počítat jen poměrná část, která činí zhruba 1,36 miliónu (jedná se o tzv. cap hit, čili průměrný plat na rok. Klub jinak Pavelcovi v součtu vyplatí v letošní sezoně 4,75 miliónu).

Devětadvacetiletý Čech se v dresu Manitoby Moose v AHL představil celkem v 18 utkáních. Jeho bilance zní: osm výher, sedm porážek a dvě prohry v nastavení. Pavelec v průměru inkasoval 2,78 branky na utkání a jeho úspěšnost se vyšplhala na 91,7 %

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.