bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ryan Johansen nemá ve Philadelphii budoucnost

12. března 17:00

Josef Potůček

Pokud byla nějaká naděje, že by útočník Ryan Johansen mohl restartovat svoji kariéru ve městě proslulém filmovou sérií Rocky, generální manažer Daniel Briere ji záhy doslova pohřbil.

„Pravděpodobně ne,“ odpověděl Briere bez obalu na otázku, zda je Johansen součástí plánů organizace. 

Pokud by Flyers chtěli, místo v sestavě by Johansenovi našli. Rozhodně už není hráčem za 8 milionů dolarů, jakým kdysi byl, a ve skutečnosti už jeho výkonnosti neodpovídá ani jeho současné 4 milionové platové zatížení, ale v NHL má odehráno 905 zápasů, v šesti sezónách zaznamenal více jak 60 bodů, může hrát jak centra, tak křídlo a před středeční výměnou hrával v průměru přes 13 minut v týmu Colorada, který letos bude dozajista bojovat o Stanley Cup.

Jako hráč kalibru NHL ještě neskončil. 

Jedenatřicetiletý vancouverský  rodák má smlouvu ještě na příští sezónu. Letci mu mohli dát šanci po zbytek tohoto ročníku a do příští sezóny pracovat na tom, aby svoji současnou hodnotu navýšil. Po letní pauze se pak zde mohla situace kolem jeho osoby přehodnotit.

Podle Briera však takový scénář není na stole. Místo toho ve Philadelphii dumali, kterak se Johansena ještě před přestupovou uzávěrkou zbavit.

„Dáme mu (Johansenovi) šanci jít někam jinam,“ přiznával Briere. „Ještě jsme o jeho budoucnosti nerozhodli.“

Flyers se nikterak netajili tím, že zisk vytáhlého forvarda byl jen prostředek k dokončení výměny se zadákem Seanem Walkerem, který jim umožnil zajistit si od Avalanche výběr v prvním kole draftu a maximalizoval tak návratnost trejdu zmíněného obránce.

Johansen se bezprostředně po trejdu ocitl na waiver listu a o pár hodin později se poroučel na farmu do Lehigh Valley, kde však během víkendu nenastoupil k žádnému ze tří utkání. 

Ale proč ho nechtějí?

„V tuto chvíli máme jinou vizi. To je asi vše, co k tomu mohu říci,“ reagoval stručně Briere.

Lze se domnívat, že přítomnost Johna Tortorella může být důvodem, proč jsou Flyers tak zásadně proti myšlence obléknout Johansena do jejich oranžového dresu s černobílými prvky.

Ti dva si údajně nesedli, když Torts v sezóně 2015-16 přišel do Columbusu. Johansen byl ostatně pouhé tři měsíce po jmenování svérázného kouče odejit do Nashvillu.

Hybnou silou nezájmu Flyers o jeho služby má být i kultura, které ve Philadelphii holdují, a do které se údajně nehodí. 

Briere to zkusil. Obchodního partnera pro trejd Johansena (i s možností ponechání si části jeho platu) nenašel. Nelze než čekat, zdali najde v budoucnu jiný způsob, jak se někdejší čtyřky draftu 2010 zbavit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.