bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šéf Golden Knights: Zranění si nevymýšlíme, nařčení jsou směšná

13. března 10:00

David Zlomek

Dříve byla za hojné využívání listiny dlouhodobě zraněných (LTIR) kritizována Tampa Bay, poslední roky je to hlavně tým z Las Vegas. Generální manažer Golden Knights Kelly McCrimmon však důrazně odmítl kritiku a posměšky fanoušků na toto téma.

"Vyhledejte si na Googlu 'natržená slezina' a uvidíte, jestli poznáte, kdy se hráč vrátí," řekl McCrimmon s odkazem na onemocnění, které od konce února vyřadilo ze hry kapitána Marka Stonea. "Je směšné naznačovat, že to nebyla nebo nejsou závažná zranění.“

"Navíc NHL má všechno tohle pod palcem. Pravidla jsou pravidla, NHL na to dohlíží velmi pečlivě," dodal ještě. 

Stone bude ze hry do konce základní části. Bez zkušeného útočníka, a hlavně jeho téměř desetimilionového platu, jenž byl zmražen po zařazení na listinu dlouhodobě zraněných, mohlo Vegas v letošní uzávěrce přestupů udělat největší rozruch. A povedlo se, když získalo Anthonyho Manthu, Noaha Hanifina a Tomáše Hertla.

Stoneův status pro play off je však nejistý. Golden Knights by ho mohli bez problémů aktivovat, protože ve vyřazovacích bojích se neuplatňuje platový strop.

Situace je podobná jako v minulé sezoně. Poté, co Stoneovi v lednu skončila kvůli zranění zad základní část, Vegas uskutečnilo několik velkých akvizic v rámci uzávěrky přestupů, ačkoli v play off nastoupil ve všech zápasech Golden Knights.

"Loni jsme získali Ivana Barbaševa, Jonathana Quicka a Teddyho Bluegera," vyjmenoval McCrimmon. "Řekl bych, že jsme pravděpodobně mohli získat všechny tři hráče i bez LTIR Marka Stonea. Letos se stalo, že byly k dispozici možnosti, jak tento prostor využít, a tak jsme to udělali.“

A pokračoval: "Odvrácenou stranou je mít jako generální manažer prostor ve výši 9,5 milionu dolarů a sedět se založenýma rukama a nedělat nic. To bych pak řekl, že neděláme svou práci tak, jak bychom měli."

McCrimmon tvrdí, že jeho organizace neudělala nic nad rámec toho, co je povoleno v kolektivní smlouvě.

"LTIR je kolektivní smlouvou mezi hráčskou asociací a NHL," řekl. "Její podstatou je, že pokud hráč utrpí vážné zranění, můžete ho nahradit. Od toho se samozřejmě odvíjí načasování zranění."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.